e
Banner

Etiketler: demiryolu taşımacılığı



İnci Lojistik’den demiryoluna ekolojik imza



1997 yılında İnci Holding kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan İnci Lojistik, sektöründe dünya çapında bilinirliğe sahip olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.





3S Lojistik ‘Demir Ağlar’ için yatırım hamlesi başlattı



Söğütsen Seramik mamullerinin nakliyesi amacıyla Yıldızlar SSS Holding bünyesinde 2006 yılında kurulan 3S Lojistik A.Ş. hızlı büyüme grafiğini sürdürürken, müşterilerine hem karayolu hem de demiryolu taşımacılığında rekabetçi yapısı ve dinamik pazar anlayışı ile hizmet veriyor.





Türkiye taşımacılık tarihinin gerçekleri



Türkiye'de demiryolu, karayolu ve denizyolu taşımacılığında anlatılmayan gerçekler





Türk ihracatçısının kaderi demiryolu koridorlarıyla değişecek



Ülkemizde, özellikle son 10 yılda hızla artan bir şekilde demiryollarına önemli miktarda kaynak aktarımı sağlandı ve birçok proje hayata geçirildi. Ancak Türkiye’yi bypass etmeye çalışan Trans-Sibirya, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru gibi rakip koridor projelerini yakından izlememiz ve halen TOBB’un desteğiyle yürütülen BALO gibi projelerle ihracatımızı hedef pazarlarına mümkün olan en rekabetçi kanallardan ulaştırmaya gayret etmemiz gerekiyor.





Ticaretin taşımacılıkta can damarı demiryollaridir



'Türkiye’nin bugün 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmasında, dünyanın her köşesine mal satabilmesinde taşımacılık sektörünün büyük rolü var. Eğer bugün taşımacılık ticari hayatın can damarı ise, demiryolu da bu damarların en hayati olanıdır. Çünkü Türkiye'de demiryolu taşımacılığı hem maliyeti, hem de güvenli yapısıyla ticaretin odak noktasında yer alıyor.'





Türkiye’nin geleceği demiryolu taşımacılığından geçiyor



Özellikle demiryolu taşımacılığına uzun yıllarını harcamış biri olarak, gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek gerçek, Türkiye’nin geleceğinin demiryolu taşımacılığından geçtiğinin halen değişmediğidir. Bir başka deyişle, harcanan 27 yıla rağmen umudumu yitirmedim. Veya daha doğru bir yaklaşımla umudumuzu yitirmeyelim…”





Sanayicilerin lojistikteki gövde gösterisi BALO çığ gibi büyüyor


Yayın: 21-01-2013
Kategori: Demiryolu

Türkiye’de demiryolunu taşımacılığını yeni bir noktaya taşıyacak, ayrıca Anadolu sanayicisinin Avrupa’daki rekabet gücünü artıracak olan BALO, 93 ortağıyla geri sayıma başladı.




Çelik sektöründen lojistik şirketlerine Ortak Platformda Buluşma daveti



Çelikte Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise 8. üretici ülkesi olan Türkiye, bugün ihracatını da 12,3 milyar dolara ulaştırmış durumda. Çelik tüketimi ve ihracatındaki artışın lojistik sektörüne de ivme kazandırdığını söyleyen Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, bununla birlikte yüksek nakliye ve navlun ücretlerinin frene bastırdığını vurguluyor. Ekinci, iki sektörün ortak platformda buluşması halinde iş hacimlerinin artacağını düşünüyor.




Demiryolu Lojistik akaryakıt devlerini raylara taşıyor



Demiryolu Lojistik ve TÜPRAŞ Türkiye’de devrim niteliğinde bir proje için güçlerini birleştiriyor. Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, proje ile taşınacak akaryakıt miktarının 2 milyon 630 bin tona yükseleceğini söylüyor.




Dünya devi Bombardier Türkiye'de hem kazanıyor, hem kazandırıyor



Demiryolu teknolojilerinin dünyadaki lider firmalarından Bombardier Transportation’ın 2008 yılında İstanbul’da açtığı Bombardier Global Satın Alma Ofisi aracılığıyla Türk tedarikçiler son 5 yılda 10 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.